Λεύκανση

teeth-whitening

H λεύκανση των δοντιών είναι μια οδοντιατρική διαδικασία όπου αφαιρεί τις χρωστικές και τις δυσχρωμίες των δοντιών.

Πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή διαδικασία όπου όλο και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών την αποζητά και που έχει τη δυνατότητα να επιτύχει λευκότερο χρώμα δοντιών από 5 έως 7 τόνους.  Η λεύκανση στο σπίτι απαιτεί τη λήψη αποτυπωμάτων από τον οδοντίατρο και την κατασκευή ναρθήκων λεύκανσης.  Πρόκειται για μαλακά “μασελάκια” που εφαρμόζουν απόλυτα στα δόντια που θέλουμε να λευκάνουμε και μέσα στο οποίο τοποθετεί ο ασθενής σε καθημερινή βάση το λευκαντικό gel.

H λεύκανση στο σπίτι διαρκεί από 2 έως 3 εβδομάδες και η ημερήσια διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από τον τύπο του λευκαντικού και τη συγκέντρωση της δραστικής τους ουσίας. Όσο περισσότερο αποφεύγει κάνεις την κατανάλωση ουσιών που δημιουργούν χρωστικές στα δόντια, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει το αποτέλεσμα.

Ολοκληρώνοντας , η λεύκανση είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία όταν γίνεται σωστά όπου και όταν είναι αναγκαίο.  Στην περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε λεύκανση στα δόντια σας, καλό θα ήταν να το συζητήσετε πρώτα με τον οδοντίατρό σας και να ενημερωθείτε σωστά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.